Search
  • Rushanette Sass

De vrouw achter de camera

Updated: Dec 10, 2019

Ik kreeg mijn eerste fotocamera toen ik zestien was.

En kom uit een familie van vrouwen die graag poseerden, dus ik maakte al snel foto's. Ook met vriendinnen. In 2009 heb ik samen met een vriend een website ontwikkeld voor mijn school, een Facebook-achtige site, en ik fotografeerde toen de modellen. Mijn echte passie voor fotografie heeft zich tijdens mijn tiener jaren langzamerhand ontwikkeld. Ik kwam nooit op het idee om fotografie te gaan studeren, want ik zag mezelf niet in een fotozaak staan. Het was gewoon een hobby en alles wat ik daarover wilde weten, vond ik op internet, al heb ik later wel cursussen gevolgd. Zelf ging ik na het behalen van mijn havo diploma, Human Resource Management studeren aan de UNA, maar merkte dat ik vakken als communicatie en gesprekstechnieken het leukste vond en het beste kon. Dus na het behalen van mijn Bachelor, besloot ik om me verder te verdiepen op dit gebied en ben ik Crossmediale Communicatie in Rotterdam gaan studeren. In 2017 heb ik fotografie weer serieus opgepakt. Een vriendin vroeg of ik foto's wilde maken voor haar verjaardag.

En na die ene photoshoot was het gevoel weer helemaal terug. Samen met diezelfde vriendin heb ik Sass Studio opgestart.

Inspiratie

"Mijn ouders hebben me altijd de ruimte gegeven om mezelf creatief te ontwikkelen.

Ze zeiden nooit nee tegen mijn gekke plannen, en geloof me ik was die vriendin die wel altijd iets kon bedenken (LOL). Maar zolang het maar iets positiefs was. Dat heeft me gevormd tot iemand die leergierig is.


Mijn moeder is mijn inspiratiebron.

Ze begon op de huishoudschool en ging door tot het HBO. Ze is de ultieme doorzetter. Als vrouw vindt ik het belangrijk om mezelf op zoveel mogelijk terreinen te ontwikkelen en van niemand of niets afhankelijk zijn, tenzij het echt moet of ik er zelf voor kies."


Obstakels

"Mijn ouders kregen van mijn basisschool het advies om me naar een speciale school te sturen. Ik zou moeite hebben om me te concentreren.


Ik had inderdaad soms meer tijd nodig om dingen op te nemen.

Ik herinner me dat mijn moeder dagenlang met me oefende om een vis te tekenen toen ik op de kleuterschool zat. Maar mijn ouders vonden een speciale school geen optie, dus ze hebben dat advies geweigerd. Toen ik later naar de middelbare school moest, kreeg ik van de leraar een havo advies, maar waren mijn cijfers op een mavo niveau. Ik moest dus naar de mavo, maar daar heeft mijn vader een bezwaar tegen ingediend. Het werd geaccepteerd op voorwaarde dat ik mezelf in een jaar tijd kon bewijzen op de havo. Dat werd geaccepteerd. Het was niet makkelijk, maar ik heb het gehaald. Die momenten hebben me gevormd.


Mijn ouders hebben voor mij gevochten. En die momenten hebben mij gemaakt tot de strijder die ik vandaag ben.

Niks en niemand kan in de weg staan van mijn dromen en ambities behalve mezelf. Dat hebben mijn ouders mij geleerd. Toen ik jonger was voelde dat wel als druk. Ik wilde ze niet teleurstellen en wou echt een voorbeeld kind zijn. Wat ook met zich meebrengt dat ik een klein beetje perfectionistisch ben en soms "struggle" met het combineren van mijn hard and soft skills.


Ik ben meer een "niet lullen maar poetsen" type of person.

Busy bee

Ik ben altijd al actief geweest en vind het heerlijk om lekker druk bezig te zijn met van alles en nog wat. Maar kan eerlijk zeggen dat ik ook veel te vaak te veel hooi op mijn vork neem. Op Curaçao werkte ik bijvoorbeeld bij Papagayo Resort, verzorgde de ik promotie diensten voor United Distributors, schreef ik voor de Amigoe Express, deed een kort seizoen mee met het tv programma Videozoo. Ook had ik vier jaar een YouTube-kanaal. Alsof dat niet genoeg was zat ik ook op een van de meest prestigieuze dansscholen op het eiland en heb ik de gelegenheid gekregen om te dansen voor de Premier van Suriname, Caribische en Amerikaanse statenleden in New York en tijdens de MLB 2013 World Series in San Francisco om maar een paar leuke reizen te benoemen.


Ik wordt er zelf moe van als ik dit nu lees (LOL), maar ik wil later wel kunnen zeggen dat mijn leven zin heeft gehad.

Dat is mijn levensmotto en mijn drijfveer in alles wat ik doe.


Sass Visualz

Inmiddels hebben mijn voormalige business partner en ik per 1 september 2019 officieel afscheid genomen van Sass Studio en ga ik verder het ondernemerschap verkennen onder de naam Sass Visualz.


“The name has changed but the Sass remains the same".

Ik ga me vooral richten op het in beeld brengen van jouw visie als particulier en ondernemer. Bij Sass Visualz hoef je geen professioneel model te zijn om mooie content te maken. Met enthousiasme, kennis en creativiteit zal mijn team ervoor zorgen dat jij het beste uit jezelf haalt en een te gekke fotosessie meemaakt. Heb je een verhaal te vertellen? Dan is dit JOUW moment!


Neem gerust mijn nieuwe website door en feel free om vragen te stellen. Onze ouwe diensten blijven maar we hebben er ook een hoop nieuwe diensten toegevoegd. Per kwartaal zal hier een blog of gratis freebie verschijnen die je kunt downloaden en of lezen.


That’s it for now; leuk dat je nu weer een beetje meer weet over mij en hopelijk tot snel!


Stay sassy!

Rushanette


#socialmedia #blogging #influence #rushanette #sassvisualz #fotografie #denhaag

51 views0 comments

Recent Posts

See All