top of page
Search
 • Writer's pictureRushanette Sass

Tips om het corona virus te overleven als ondernemer.

Het openen van een social media-platform is tegenwoordig een beetje angstwekkend. In minder dan een week is het nieuws over corona van frequent naar dominant geworden. Ik schat dat ongeveer 90% van de berichten in mijn feed verhalen of gedachten zijn van mensen die delen over de pandemie.Maar de vraag is wat je moet doen als ondernemer in dit geëscaleerde paniek tijdperk?

Er zijn natuurlijk tal van opties, maar wat ik je als ondernemer adviseer om NIET te doen is:


 1. Profiteren van de situatie - dit is niet cool. Ga er niet heen om klanten te spammen met "flauwe marketing grappen", over de virus want de kans is groot dat een meerderheid van je klanten de epidemie zeer serieus neemt en je toon van sarcasme misschien niet op prijs stellen.

 2. Licht maken van de situatie - dit is ook niet cool. Mensen zijn nu niet echt in de stemming om grappen te maken. Je kunt deze het beste met rust laten, hoe grappig je je grap ook vindt. Mensen kunnen grappen maken. Maar als ondernemer ben JIJ een merk, niet alleen een mens.

Dus, wat moet een merk doen? Negeren dat het gebeurt? Adresseer met zorg dat het gebeurt, gewoon doorgaan?


Voordat ik je vertel wat ik eraan ga doen, ga ik je vertellen wat ik er op dit moment van heb geleerd!


 1. Heb een financiële buffer

 2. Sluit een goede verzekering aan

 3. Heb meerdere bronnen van inkomen

 4. “Think outside the box”

 5. Kalm blijven in tijden van paniek

Nu weet ik dat velen van ons zich zorgen maken en al een groot deel van onze inkomsten en opbrengsten hebben verloren, maar één ding dat ik aan ondernemers wil vragen, is om geen angst of negativiteit via je kanalen te verspreiden.


Je volgers zien daar al genoeg van via het nieuws en andere sociale kanalen.


Wat je kunt doen, is empathie en kennis verspreiden.
 1. Erken de situatie, pak het vanuit je standpunt aan en wees open met je klanten over het effect van het virus op je bedrijf en wat je eraan doet om de risico binnen je bedrijf te minimaliseren.

 2. Werk aan je zakelijke doelen of je administratie die zich opstapelt.

 3. Maak promo material, ga live, neem video's op.

 4. Plan voor de comeback!Herken waar dit virus je bedrijf het meest beïnvloedt:


Leer ervan en leg een betere basis of zorg voor een betere verzekering voor wanneer “dark times” zoals deze in de toekomst terugkomen.


In deze tijden worden we eraan herinnerd hoe kwetsbaar wij als ondernemers eigenlijk zijn. Voorbereid zijn op dergelijke situaties zal ervoor zorgen dat onze bedrijven crisis periodes kunnen overleven.


Ik wil mijn liefde, empathie en goede vibes delen met iedereen en vooral ondernemers die deze moeilijke periode doormaken.

Blijf kalm, blijf zichtbaar en blijf plannen.
40 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page