top of page
  • Writer's pictureRushanette Martis

Ontdek mijn fotografie reis: Van Hobbyist tot Ondernemer

Mijn passie voor fotograferen begon op mijn zestiende toen ik mijn allereerste camera kreeg.

Als lid van een familie vol fotogenieke vrouwen, was ik al snel bezig met het vastleggen van momenten, zowel met familieleden als met vriendinnen.

In 2009 heb ik mijn eerste stappen gezet in de wereld van fotografie. Samen met een vriend ontwikkelde ik een website die leek op Facebook, en ik gebruikte deze gelegenheid om te oefenen met het fotograferen van modellen. Hoewel fotografie aanvankelijk slechts een hobby was, groeide mijn passie gestaag.


Na het afronden van mijn havo-diploma besloot ik Human Resource Management te studeren aan de UNA. Tijdens deze studie ontdekte ik mijn voorliefde voor vakken als communicatie en gesprekstechnieken. Na het behalen van mijn bachelor besloot ik me verder te verdiepen in dit vakgebied en startte ik mijn studie Crossmediale Communicatie in Rotterdam.

In 2017 besloot ik om mijn fotografiepassie serieus te nemen. Het begon met het maken van foto's voor een vriendin's verjaardag, en vanaf dat moment was er geen weg meer terug. Samen met diezelfde vriendin heb ik Sass Studio opgericht, en vanaf dat moment is mijn reis als fotograaf in een stroomversnelling geraakt.


Inspiratie: Familie en Doorzettingsvermogen

Ik heb het geluk gehad om ouders te hebben die altijd mijn creatieve ontwikkeling hebben gestimuleerd en nooit "nee" zeiden tegen mijn wilde plannen. Mijn moeder is mijn ultieme inspiratiebron, een toonbeeld van doorzettingsvermogen. Haar toewijding en vastberadenheid hebben mij geleerd dat ik me op veel verschillende terreinen moet ontwikkelen en niet afhankelijk moet zijn van anderen, tenzij dat noodzakelijk is.


Obstakels: Mijn persoonlijke reis

Mijn schoolcarrière kende uitdagingen. Mijn basisschool adviseerde mijn ouders om me naar een speciale school te sturen vanwege concentratieproblemen, maar mijn ouders weigerden dit advies. Op de middelbare school kreeg ik een havo-advies, maar mijn cijfers waren op het niveau van mavo. Mijn vader diende een bezwaar in, en ik kreeg een kans om mezelf te bewijzen op havo-niveau. Het was niet makkelijk, maar ik heb het gehaald. Deze momenten hebben me gevormd en geleerd dat niets of niemand mijn dromen en ambities kan tegenhouden, behalve ikzelf.


Levensmotto: "Niet lullen maar poetsen"

Ik ben een "niet lullen maar poetsen"-type. Altijd actief en bezig met diverse projecten.

Van werken bij Papagayo Resort op Curaçao tot het schrijven voor de Amigoe Express en deelname aan het tv-programma Videozoo, mijn leven is altijd in beweging. Ik ben een gepassioneerde danseres en heb zelfs gedanst voor hoogwaardigheidsbekleders.

Mijn levensmotto is simpel: ik wil later kunnen zeggen dat mijn leven zinvol was.


Sass Visualz: Een Nieuw Hoofdstuk

In 2019 heb ik afscheid genomen van Sass Studio en ben ik mijn eigen onderneming gestart onder de naam Sass Visualz. Hoewel de naam is veranderd, blijft mijn passie onveranderd.

Bij Sass Visualz draait alles om het vastleggen van jouw visie, of je nu een particulier of een ondernemer bent. Je hoeft geen professioneel model te zijn om prachtige content te creëren. Met enthousiasme, kennis en creativiteit zorgt mijn team ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt tijdens een geweldige fotosessie.


Blijf Op De Hoogte

Neem gerust een kijkje op mijn nieuwe website en aarzel niet om vragen te stellen. We bieden zowel oude als nieuwe diensten aan, en regelmatig publiceren we blogs en gratis downloads, dus blijf op de hoogte!


8 views0 comments

Comments


bottom of page